Handlekurv

0 stk. kr 0,00

My Cart -

0 stk.
Alle kategorier
Pris
 1. 912 kr - 17122 kr
Produsent
 1. AEG (9)
 2. Greenworks (2)
 3. Rawlplug (5)
 4. RYOBI (2)
 5. Scheppach (3)
 6. Yato (5)
 7. Skil (2)
 8. Show more
Batterispenning
Motor type
Nom. effektforbruk
 1. 470 W - 1700 W
Børsteløs motor - energieffektiv og superstille
Bore- og meiselfeste
Maks. slageffekt
 1. 0 J - 22 J
Er koffert/veske inkludert
 1. L-Case (1)
 2. MakPac (4)
 3. MakPac Nr.2 (1)
 4. MakPac Nr.3 (2)
 5. MakPac Nr.4 (5)
 6. MetaBOX 145 L (1)
 7. MetaBOX 165 L (6)
 8. MetaBOX 185 XL (1)
 9. SYS 3 L 187 (2)
 10. TSTAK (6)
 11. TSTAK II (1)
 12. Show more
Slagdrill arbeidsmodus
Mykstart
Sett inkluderer
 1. Flatmeisel (9)
 2. Støvoppsamlingsanordning (14)
 3. Støvoppsamlingsanordning Metabo ISA 24 (1)
 4. Støvoppsamlingsanordning Bosch GDE 18V-16 (2)
 5. Støvoppsamlingsanordning DX05 (1)
 6. Meisel følger med (2)
 7. Borr (8)
 8. Modul Bosch GCY 42 Bluetooth (6)
 9. Modul Makita 198900-7Bluetooth (2)
 10. Show more
Beskyttelse mot overlading
Indikator for ladenivå
Maks. bor- Ø i betong
 1. 4 mm - 150 mm
Flagg til produktet
Vekt
 1. 1 kg - 18 kg

Borhammere

BOSCH, MAKITA, DeWalkt, HITACHI, MILWAUKEE elektriske og trådløse borhammere.

Maks drille diameter i betong" filteret vil hjelpe deg å finne det rette verktøyet lett og fort. For eksempel, hvis du pleier å drille 15 mm hull, sett spekteret opp til 26 mm ved å skli på filter linjalen. Verktøyet vil fungere lenge og arbeidet vil være ferdig fort hvis det ikke er overbelastet eller jobber på maks kapasitet.

I kategorien "Drill biter for betong" så tilbyr vi mer enn 800 SDS-max og SDS-pluss driller.

Mer tilbehør for borhammere kan bli funnet i disse kategoriene: "Meisler", "Hullsag", "Hullsag adaptere og sentre biter", "Kjokser", "Olje".

Borhammer eller Slagdrill. Hvilket verktøy skal du bruke og hva er forskjellen?

Effektiv betong, murverk og stein drilling er en helt forskjellig prosess enn å drille i tre, metall, plastikk eller andre lignende materialer. I dette tilfellet, så passer ikke bor med skarpe kanter til skjære materialet. Under drille prosessen, så må murstein eller stein bli knust ned til veldig fine partikler - det er som å jobbe med en liten roterende meisel. For å drille effektivt i betong, murstein eller stein, så må to forskjellige bevegelser bli brukt samtidig: slag bevegelser langs senter-aksen på drillen (meisel materialet på tuppen av drillen) og roterende bevegelser rundt aksen (fjerner knust materiale med drill spiralen og former et rundt hull). Derfor er driller for konstruksjonsmaterialer og stein er forskjellig fra vanlige driller. Drill tuppen er ikke skarp, men den har en veldig hard og tåle bestandig metallplate innsats. Det er to typer av verktøy som kan samtidig gjøre roterende og slag bevegelser. Disse er borhammere og slagdriller.

Slagdrill er en skrutrekker / drill med en ekstra slag funksjon, som gjør at drillen kan drille i konstruksjonsmaterialer med en hard metallplate innsats på tuppen og et sylindrisk skaft. Hvis slag funksjonen blir aktivert, så beveger hele verktøy håndtaket forover / bakover med en høy frekvens, men bevegelsen er liten, og derfor så er kraften av slaget litet. Drill hastigheten avhenger direkte av trykk kraften av verktøyet. Denne løsningen er passelig for håndverkere, som bare av og til trenger å bore små hull i byggematerialer ( ikke mer enn 30% av all drill arbeid). Hvis det er nødvendig med boring i konstruksjonsmaterialer oftere, så er det nødvendig å bruke et verktøy som er designet for slike applikasjoner – borhammer.

 

Slagdrill arbeid prinsipp

 

Drill bits for slagdrill

Borhammer er et spesialverktøy for boring i verktøy, murverk og stein. Hovedelementet til dette verktøyet er en elektrisk motor aktuelt pneumatisk sylinder, som overfører slag via slager (1) og slag pinne (2) direkte til enden av drill bit skaftet. For å holde høyere slagkraft, så et større bevegelse distanse nødvendig. Derfor har sjakk og skaftet spesielt design. Under operasjon, så roterer bare håndtaket. Forover / bakover bevegelse lager en drill bit. Skaftet har et spesielt feste og føre spor. Dette drill bit feste systemet er kalt SDS. Borhammere er også delt opp etter drill bit diameter. Opp til 4 kg borhammere har vanligvis SDS-plus systemet ( for driller Ø 4 - 30 mm). Siden SDS-max driller har et større diameter (for driller Ø 12 - 45 mm), så er det naturlig at SDS-max borhammere er mer kraftige og tyngre. Nesten alle verktøy produsenter bruker SDS systemet. Dette feste systemet ble annonsert i 1975. Det ble presentert av ,,Robert Bosch” selskapet. System navnet er en forkortelse av ordene “Steck-Dreh-Stiz” (Sett inn, roter, fest). 

SDS system skaft

Borhammer drill prinsipp

 

Drill bits for borhammer

Alle borhammere (unntatt de minste) har de følgene arbeids modusene:

- meisling (betong, murverk, stein behandling med bruk av meisler);

- boring (betong, murverk, stein boring med SDS-type drill bits og kroner);

- boring (boring i tre, metall, plastikk osv. med sylindrisk skaft drill bits og kroner)

For å bore i tre eller metall med en borhammer så er det ikke nok å bytte drill modus - du må fortsatt sette på en sjakk, som kan holde driller og andre vedlegg, som har sylindrisk skaft. Universelle borhammere har hurtig-bytt SDS type og vanlig type (med 3 fingre) sjakker. Hvis borhammeren har an festet SDS sjakk (uten hurtig-bytt system), for boring uten slag så må du sette inn en standard sjakk (med 3 fingre) inn i SDS-type sjakken som et vedlegg. Denne ytterlige sjakken må ha et spesielt SDS-type skaft.

Du er kanskje også interessert i brekkhammere, som er spesielt designet for tungt meisel arbeid i betong og murverk.